keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolánk története

A 150 éves története felé közeledő Ady iskola polgári tradíciókat őrző általános iskolai, gimnáziumi és művészeti alapképzést folytató városközponti nívós intézmény. Magas szintű tudást közvetítünk, tisztességes, becsületes munkavégzésre ösztönözzük tanítványainkat, és fogékonnyá tesszük őket a művészetek befogadására, illetve művészeti alkotások létrehozására.

A három soros általános iskola mindegyik osztályában működik művészeti alapképzés: tánc (klasszikus balett), valamint képző- és iparművészeti, illetve zenés színjátszó ágon

Induló osztályaink:

1.a       Tánc (klasszikus balett)

1.b       Képző- és iparművészeti

1.c       Zenés színjátszó

 

A gimnáziumban folytatódik a képző- és iparművészeti képzés az egyik öt évfolyamos nyelvi előkészítő osztályban, a párhuzamos osztály szintén öt évfolyamos nyelvi előkészítős, általános tantervvel.

Induló osztályaink:

9ny/1   5 évfolyamos nyelvi előkészítő, képző- és iparművészeti képzéssel

9ny/2   5 évfolyamos nyelvi előkészítő, általános tantervvel

Az Ady iskola eredményessége kiemelkedő, ezt bizonyítják többek között az alábbi címek is:

  • Kiváló Művészetoktatási Intézmény,
  • Akkreditált Kiváló Tehetségpont,
  • Oktatási Hivatal Bázisintézménye,
  • Örökös Ökoiskola.

Munkánk kifejezi az Adys diákok, szülők és pedagógusok mintaértékű együttműködését, és ez a további iskolai sikerek alapja.

 

Az Ady iskola pedagógiai jellemzői

 

Arra a kérdésre válaszolok, melyek azok a pedagógiai értékeink, amelyekre méltán lehetnek büszkék. Megítélésünket – saját vélemény helyett – egy, a szülők körében végzett felmérés adataival kívánom alátámasztani. Jó hír, és nem igényel kommentárt, hogy a megkérdezettek azért választották  Ady iskolát, mert egyszerre nyújtunk általános iskolai, gimnáziumi és művészeti képzést.

A megkérdezettek kiválónak tartják az intézményben folyó nevelést, oktatást: az Adys diákok tanulmányi, művészeti és sport versenyeredményei is kiemelkedőek, tanulóink kiváló magatartásúak és szorgalmúak. Gyermekeink igencsak motiváltak a minél jobb tanulmányi eredmény elérésében.

Az Ady iskola eredményessége kiemelkedő, mindegyik összetevő tekintetében:

  • az iskola oktató tevékenysége,
  • az iskola szocializációs tevékenysége,
  • és a környezetben való ismertsége, elismerése.

Azért tartják jó iskolának az Adyt, mert nem csupán kihozza tanítványaiból a maximumot, nem csupán harmonikusan fejleszti gyermekei személyiségét, hanem mindezt nyugodt légkörben, gyermekközpontú iskolában (nagy gondot fordítva a tanulóink testi, lelki, mentális biztonságára) valósítja meg.

Továbbiakban is szeretnénk megfelelni annak a megtisztelő minősítésnek, hogy az Ady iskola elnyerte a Kiváló Művészetoktatási Intézmény címet, vagyis művészeti nevelésből példás osztályzatot kaptunk. Nagyon örülünk, hogy a független szakmai minősítő testület Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címre is érdemesnek tartotta iskolánkat. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az Ady iskola városi általános iskolák között egyedüliként elnyerte a Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. Városközponti iskolaként kiérdemeltük az Örökös Ökoiskola titulust is.