keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Tisztelgés iskolánk névadója, Ady Endre előtt

2022. november 22-én iskolánk tanárai és diákjai az Ady-szobor előtt emlékeztek meg a 145 éve született 20. századi költőről, iskolánk névadójáról, Ady Endréről.
A műsorközlő, Molnár Veronika a gimnáziumi korosztály kötelező verséhez kapcsolódóan Ady Endre zilahi gimnazista éveiről, Bakó Hedvig a költő egykori tanárához, Kincs Gyulához fűződő viszonyáról beszélt diáktársainak.
Az iskolai versmondó versenyen 1. helyezést elért tanulók Ady Endre költészetének sokszínűségét idézték meg. Monostori Luca 6. a osztályos tanuló a Megáradt a Tisza című Ady-verset szavalta el. Bakonyi Ádám 8. c osztályos tanuló A Tűz csiholója című költeményt adta elő. Ádám a városi versenyen 2. helyezést ért el, és különdíjban is részesült.
A Vén diák üdvözlete című alkotást Kámvás Linda 9.Ny1 osztályos diák szavalta el, Simán Kíra 10.a osztályos tanulótól pedig a szabadon választott versét hallhattuk.
Iskolánk énekkara a Fölszállott a páva című Ady-vers Bródy János által feldolgozott változatát énekelte el. A kórust Gellért Réka tanárnő vezényelte.
Iskolánk igazgatója Ady Endre gyermekkoráról és a költő olvasáshoz való viszonyáról beszélt a diákoknak. Intézményünk tanulóit arra biztatta, hogy sokat olvassanak, és szeressék a verseket, akárcsak iskolánk névadója, Ady Endre.
A műsorban a 20. századi költő megzenésített alkotásait is hallhatta a közönség, míg az osztályok képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait az Ady-szobornál.
Kovács Józsefné
szaktanár

2023 február 02 - csütörtök
Benépesült az Ady-vár!

Péntek délután szokatlanul nagy nyüzsgés volt iskolánkban, ugyanis ekkor tartottuk a hagyományos Ady-vár projektünk soron következő programját. A folyosókat nagycsoportos ... bővebben

2023 január 30 - hétfő
Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. január 27-én halt meg Budapesten.

 „…Nem láthatjátok többé mását, emberformában élő társát a Csodának, ki lánggal égett, míg egy órában porrá égett.”   Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. ... bővebben

2023 január 27 - péntek
Országos német nyelvi verseny általános iskolásoknak (iskolai forduló)

A Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében 2023 január 12-én került lebonyolításra az országos német nyelvi verseny ... bővebben

2023 január 23 - hétfő
Szerettel várunk az Ady-várban!

[gallery ids="5433"] ... bővebben

2023 január 12 - csütörtök
Elsöprő adys siker az Öveges napokon

Iskolánk 5. évfolyamos tanulói az andráshidai játékos természetismereti komplex városi versenyen 1-2. helyezést értek el. Oklevélben és könyvjutalomban részesültek. helyezettek: ... bővebben
további hírek