keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Osztálykirándulás 5.a

2024. május 7-én osztálykirándulás keretében Kőszegre látogattunk el. A zalaegerszegi vasútállomáson gyülekeztünk a reggeli órákban. Osztályunk tanulói közül még csak kevesen utaztak vasúton, ezért izgalommal várták a vonatozást. Kétszer is át kellett szállnunk, amíg elértük úti célunkat.
Az állomásról DOTTO kisvonat vitt be minket a városközpontba a gyerekek nagy örömére. Körbevitt minket a városon, közben megtekinthettük a középkori épületeket, majd a kőszegi várban folytattuk utunkat. Ráhangolódásként egy a magyar történelemről szóló 3D-s kisfilmet néztünk meg. A múzeum szervezésében vármustra kvíz játékra hívtak minket, és ez sokat segített a gyerekeknek vár felfedezésében. Az osztály kisebb csapatokra oszlott, és közösen oldották meg a közben kapott feladatokat. A győztesek jutalomban részesültek. A gyerekek bepillantást nyertek a középkori várvédelem fortélyaiba, az akkori szokások, használati tárgyak, fegyverek világába. Nagy sikert aratott a lányok körében az a lehetőség, hogy középkori jelmezekbe öltözhettek be. Számos mókás fotót készítettek egymásról. A sok élmény közepette alaposan megéheztünk. A kiránduló társaságot egy hangulatos kis vendéglő várta finom ebéddel Kőszeg Fő terén. Ezt a nagyon várt szabadidős program és közös séta követte. A kőszegi vasútállomásra a már ismert DOTTO kisvasút vitt vissza minket. A másfél órás hazaút vidám hangulatban telt.
A vidám és izgalmas kirándulás a tanulók történelmi ismereteit is bővítette. Közelebb hozta számukra a középkori szokásokat és életmódot, egyben az osztály tagjait is.
Zalaegerszeg, 2024. június 4.

Sághegyiné Simonits Andrea
osztályfőnök

 

 

20240507_093007
20240507_144722
20240507_143609
20240507_113907