keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Izgalommal vártuk az osztálykirándulás reggelét. (2.b)

Izgalommal vártuk az osztálykirándulás reggelét.
Úticélunk Veszprém volt, de közben megálltunk a balatongyöröki Szépkilátónál. A Balatonpart egyik legszebb panorámája tárult elénk, körülvéve a tanúhegyekkel. A pihenőpadok melletti táblán Eötvös Károly Utazás a Balaton körül című írásának idézete fogadott bennünket.
„ Sohasem felejtem el azt a pillanatot,
amikor ezt a tündérországot megláttam.
Megálltam, mintha lábam gyökeret vert volna.”
Gyönyörű volt. Ez az érzés kerített hatalmába bennünket is.
Az egész napos programot ígérő állatkerti séta kellemes kikapcsolódást nyújtott. Felfedezhettük az állatok csodálatos világát. A Kölyökdzsungelben találkozhattunk házi kedvenceinkkel is. A Madárröpde területén a fantasztikus színekben pompázó flamingók káprázatosak voltak. A zsiráfok, struccok, orrszarvúak, vízilovak és az elefántok méretei ámulatba ejtettek bennünket.
A gyűrűsfarkú makik nagyon viccesek voltak. A pingvin és a fóka bemutatótérnél sokat időztünk, figyelve a fókák ügyes úszását a medencéjükben. A nap végére az állatok közül a legédesebbnek a mamája erszényében táplálkozó kis kengurut és a bébi tevét ítéltük.
A Dinó Park is felejthetetlen élményeket kínált. A gyapjas mamut szobor kicsit ijesztőnek tűnt, de aztán felbátorodva bemásztunk a Tirex szájába, az éles fogai közé. Kicsit régészkedhettünk is, dinó csontok és fogak után kutatva.
A nap végén jót játszottunk az állatokra emlékeztető játékokon az állatkert játszóterén.
Sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

2.b. osztály

 

DSC09606_edited
DSC09726
DSC09846 (2)