keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Pályaorientációs nap 6.c

Pályaorientációs nap

Ez a szombat más volt, mint a többi. Az ágy valahogy sehogy sem akart kidobni magából. Hiába mondtam neki, hogy iskolába kell mennem, ő (mármint az ágy) váltig állította: – De hisz’ hétvége van!
Kemény küzdelmek árán, elhanyagolható késéssel eljutottam az iskolába. Alig volt időm, hogy büszke legyek magamra, már indultunk is a kis tornaterembe az osztálytársaimmal. Mire mi, a 6. c odaértünk, a 6. a már rég ott várt minket.
Öt vegyes csoportot alkottunk, és már kezdődtek is a játékos feladatok. Különböző foglalkozásokat próbálhattunk ki. Mindenki mást és mást.
Én voltam felszolgáló, bolti raktáros, és még heti menüsort is terveztem.
Úgy gondolom, hogy jó felszolgáló voltam, szinte nem is törtem el semmit.
A raktáros munkával már voltak bajok, a rendnek nincs túl sok helye az én világomban. A heti menü tervezése közben meg is éheztem, de azért nagyon élveztem.
Az én csapatom lett a versenyben a második.
A játék öröme mellett a nyereményünk egy „hatalmas” zacskó gumicukor volt.
Ehritz Alexandra 6. c

 

 

Ez a nap nem átlagos szombat volt, hiszen iskolába kellett mennünk a pályaorientációs nap miatt.
A nap egy érdekes vetélkedővel kezdődött. A 6. a és 6. c osztályból vegyes csoportokat alakítottunk. A csapatok különféle feladatokon ügyeskedve ismerhettek meg mindenféle mesterségekkel.
Először a kézügyességünkre volt szükség, mert a cukrász szakmát mutattuk be. Különféle figurákat kellett megalkotnunk marcipán helyett gyurmákból.
Következett a szabás-varrás művészete, a gyerekeknek szélsebesen kellett befűzni a cérnát a tűbe.
Majd pedig kőművesek lettünk, dzsengából magas tornyot építettünk. A csapatok versenyeztek még boltosként – pólókat hajtogattunk időre és megadott méretre – , ápolóként egy sebesült kezét rugalmas pólyával rögzítettük, de versenyeztünk rendőrként, pincérként és élelmezésvezetőként is.
Eredményhirdetés után a valóságban is találkozhattunk egy fontos szakma képviselőivel, a tűzoltókkal. Bemutatták a mindennapjaikat, beülhettünk a tűzoltóautóba is. Nagy bánatunkra a tűzoltó rudat nem próbálhattuk ki.
A nap végén a Vizslaparkban játszottunk.
Nagyon jól sikerült ez a nap, gyakrabban rendezhetnének ilyen programot.

Vizi Gréta Zsófia 6. c