keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Ady Endre versmondó verseny 2023

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Ady Endre versmondó versenyt hirdetett az 5-9. évfolyamos zalaegerszegi és városkörnyéki tanulók számára.
Ebben az évben a diákoknak a következő kötelező Ady-költeményeket kellett megtanulniuk, valamint egy szabadon választott költeménnyel készültek:
5-6. évf.: El a faluból
7-8. évf.: Ifjúság babonás hitével
9. évf.: Az élet
A verseny 1. fordulóján, az iskolai versmondó versenyen 1. helyezést elért tanulóink (Szent-Iványi Boglárka 5.c, Szabó Panna 8.c és Horváth Luca 9. Ny2 osztályos tanulók) képviselték intézményünket ezen a rangos megmérettetésen.
Az Ady Endre versmondó verseny 2. fordulóját, az iskolák közötti vetélkedést 2023. nov. 20-án rendezték meg a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A kötelező versek szavalata után a szabadon választott költemények előadására került sor. A produkciókat rangos, szakértő zsűri értékelte.
Iskolánk tanulói közül Szabó Panna (8.c) 3. helyezést ért el, és a kötelező vers legkifejezőbb előadásáért különdíjban is részesült, valamint Horváth Luca (9. Ny2) 1. helyezést ért el.
Gratulálunk tanítványaiknak és a felkészítő pedagógusoknak, Bódizs Ágnes, Némethné Rácz Gabriella és Kovács Józsefné tanárnőknek!

 

2024 április 11 - csütörtök
Történelmi Konferencia az Ady Iskola Izsák Imre Alapítványa szervezésében

2024.03.22-én került sorra a hetedik Zala Vármegyei Középiskolai Történelmi Konferencia a Mathias Corvinus Collegium Zalaegerszeg Oktatási központ előadótermében Zalaegerszegen. Az ... bővebben

2024 április 11 - csütörtök
Különdíj a IX. Országos Festészetversenyen

Iskolánk 10. a osztályos tanulója Le Thuy Linh, a Farsang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín- Pad- Kép Tagintézménye által 2024. ... bővebben

2024 április 11 - csütörtök
A VÍZ ÉRTÉK!

A Víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Iskolánk zenés színjátszó alsó tagozatán második alkalommal emlékeztünk meg erről. Az ... bővebben

2024 április 10 - szerda
Első osztályosok beíratása

A dokumentum az alábbi linkre kattintva elérhető: Első osztályosok beíratása ... bővebben

2024 április 09 - kedd
Nyári napközbeni ellátás (Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ)

Tájékoztató Adatkezelési nyilatkozat Házirend nyári ellátás_2024 Egészségügyi nyilatkozat 2024 Tematika 2024   ... bővebben
további hírek