keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Petőfi 200

A Petőfi-emlékév kapcsán a „Petőfi 200” elnevezésű pályázatnak köszönhetően a 10. A tanulói eljuthattak Budapestre, ahol különböző kulturális programok keretében megismerhették Petőfi Sándor életét és költészetét.

A programok során Petőfi Sándor kortársairól is érdekes információkat hallhattunk. A meglátogatott helyszíneken (Magyar Nemzeti Galéria, Országos Evangélikus Gyűjtemény, Fiumei Úti Sírkert) kitűnő idegenvezetők tették érdekessé, élvezetessé a múzeumpedagógiai foglalkozásokat. Mindhárom helyszínen rendhagyó irodalom-, történelem- és művészettörténet órákon vehettünk részt.

Az eddig csak reprodukciókon látott műalkotásokat (Munkácsy Mihály: Siralomház, Szinyei Merse Pál: Majális stb. ) közvetlen közelről nézhettük meg egy-egy Petőfi-vers illusztrációjaként.

Nagyon jó közösségfejlesztő játék volt a Líceumi lelécelés elnevezésű program az Országos Evangélikus Gyűjtemény épületében.

A Fiumei Úti Sírkertben humoros és drámai történetek segítségével tették élményszerűvé számunkra ezt a rendhagyó történelem- és irodalomórát.

A programok során az idegenvezetőktől élvezetes előadásokat hallhattunk, sok értékes információval gazdagodtunk Petőfi Sándor életéről és költészetéről.

A 10.A osztály tanulói

 

image_6483441 (7) (1)
image_6483441 (2) (1)
image_6483441 (10) (1)

2024 április 11 - csütörtök
Történelmi Konferencia az Ady Iskola Izsák Imre Alapítványa szervezésében

2024.03.22-én került sorra a hetedik Zala Vármegyei Középiskolai Történelmi Konferencia a Mathias Corvinus Collegium Zalaegerszeg Oktatási központ előadótermében Zalaegerszegen. Az ... bővebben

2024 április 11 - csütörtök
Különdíj a IX. Országos Festészetversenyen

Iskolánk 10. a osztályos tanulója Le Thuy Linh, a Farsang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín- Pad- Kép Tagintézménye által 2024. ... bővebben

2024 április 11 - csütörtök
A VÍZ ÉRTÉK!

A Víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Iskolánk zenés színjátszó alsó tagozatán második alkalommal emlékeztünk meg erről. Az ... bővebben

2024 április 10 - szerda
Első osztályosok beíratása

A dokumentum az alábbi linkre kattintva elérhető: Első osztályosok beíratása ... bővebben

2024 április 09 - kedd
Nyári napközbeni ellátás (Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ)

Tájékoztató Adatkezelési nyilatkozat Házirend nyári ellátás_2024 Egészségügyi nyilatkozat 2024 Tematika 2024   ... bővebben
további hírek