keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Osztálykirándulás 2.a (2023)

A gyerekek nagy örömére elérkezett az osztálykirándulás ideje. A közeli Festetics kastélyba terveztük az egynapos látogatásunkat, ahol a rengeteg látnivaló végére érni egy élet sem elég, mi egy nap próbáltunk egy kis ízelítőt kapni.
Reggel nyolc órakor gyülekeztünk a nagy buszmegállóban, ahonnét tömegközlekedéssel, Kajla jeggyel ingyen jutottunk el Keszthelyre. A parton erőt gyűjtő falatozás után, a sétáló utcán közelítettük meg a kastélyt, aminek a díszes tornya már messziről mutatta az irányt. A kiállítások közül először a dísztermeket tekintettük meg, aminek a tájékoztató táblái sok érdekességet árultak el a szemetgyönyörködtető látványon túl. Ezeket jó „idegenvezetőként” mi tanítók értelmeztük hangosan a nyolc éves gyerekek szintjén.
A kimerítő múzeumlátogatás után, egy közeli kerthelységgel rendelkező pizzériában csillapítottuk éhségünket, szomjunkat kedves kiszolgálás közepette.
Degeszre tömött pocival, újult erővel folytattuk a látogatást a Vadászati kiállításon, ahol mindenki önállóan, saját tempóban szemlélhette meg a látványos tájba illesztett különleges, kitömött álatokat.
A nap vége felé közeledve, a kertben néhány szépség felfedezése, rövid játék után már csak a fagyizás várt ránk, és már sietnünk is kellet az előre megbeszélt buszjáratra, hogy a diákok utazását támogató Kajla jeggyel utazhassunk.
Egy órás utazás után, már lelkesen mesélték a gyerekek a szülőknek az élményeiket.

 

 

3
4
1
2