keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

„… Mindennél fontosabb, hogy így együtt vagyunk.” ( Szekeres Adrien: Szeretet ünnepén)

Nagyszabású bemutatóra került sor 2022. december 13-án a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóteremben.  A negyvenedik jubileumát ünneplő ének-zene tagozat egymást követő két bemutatóján kicsik és nagyok bizonyították az tehetségüket és a szereplésre való rátermettségüket.

Az est ünnepi rangjához Czigány László, a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészi Iskola igazgatója és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi  Központ igazgatója beszéddel is hozzájárultak.

Az első előadás 16:30-kor kezdődött. Az 1. és 2. zenés színjátszó tagozatos osztályok karácsonyi és adventi dalai egy verses mesét és egy ünneppel kapcsolatos jelenetet fogtak körül. A harmadikosok Az angyalbaba című színdarabot adták elő. A negyedikesek betlehemeztek. A kiskórus éneke után Szentiványi Tamás Kristófnak, a Gyermekhangok Alapítvány elnökének beszéde zárta a délutáni bemutatót.

A 18:00 órakor kezdődő esti előadáson a 7. és 8. c osztályosokból álló együttes lucázást mutatott be. A nagykórus karácsonyi dalösszeállítás énekelt. A kis- és nagykórust Gellért Réka vezényelte, zongorán Tóth László kísért.

Ezután a White Christmas dallamát Csiszár Alíz és Szabó Szandra szólójával hallhatta a közönség. Ezt a nyolcadik osztályosok karácsonyi üzenete követte: Bakonyi Ádám verset mondott, majd a Szeretet ünnepén című dalt énekelték el.

A műsor végén a szereplők nevében Papp Tímea és az egyesített kórus a Karácsonyi álom című dallal búcsúzott a közönségtől.

Az est folyamán megközelítőleg kétszáz gyermek fordult meg a színpadon. Felkészítő tanáraik Gellért Réka, Horváth Abigél, Kovács Józsefné voltak.

 

4.C 7.-min
4.C 6.-min
4.C 5.-min
4.C 4.-min
4.C 3.-min
4.C 2.-min
4.C 1.-min
3.C 7.-min
3.C 6.-min
3.C 5.-min
3.c 4.-min
3.C 3.-min
3.C 2.-min
3.C 1.-min
2.C 4.-min
2.C 3.-min
2.C 2.-min
2.C 1.-min
1C 1.-min
1.C 3.-min
1.C 2.-min

2024 május 21 - kedd
"Tűz a természetben" nemzetközi rajzpályázat nyertesei

- Horváth Regina 2.b osztályos tanuló "Erdei tűz" című alkotása III. helyezést ért el. - Hencz Hédi 2.b osztályos tanuló "Tűzvész" ... bővebben

2024 május 21 - kedd
Helikon

2024. ÁPRILIS 25-27. között Keszthelyen a HELIKON-i ünnepségeken szerepeltünk sok száz másik diákkal együtt. Kipróbáltuk a tehetségünket, összemértük másokéval és ... bővebben

2024 május 21 - kedd
BRONZ minősítés

Kiss Katinka Veronika 4.c osztályos tanuló, a Vasvári Könyvtár és Művelődési Központ által rendezett „A költő hazatér” vers- és prózamondó ... bővebben

2024 május 14 - kedd
Meseírásból, mesemondásból és matematikából versengő diákok

Forrás: Zaol.hu Az alábbi  linkre kattinthva olvashatja a teljes cikket: A teljes cikk ... bővebben

2024 május 13 - hétfő
LANDORHEGYI ANGOL NYELVŰ FOGALMAZÁSÍRÓ VERSENY

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola angol nyelvű fogalmazásíró versenyén 7. évfolyamon iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek. II. helyezett: Bán Zoé 7.b osztályos ... bővebben
további hírek