keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

„… Mindennél fontosabb, hogy így együtt vagyunk.” ( Szekeres Adrien: Szeretet ünnepén)

Nagyszabású bemutatóra került sor 2022. december 13-án a zalaegerszegi Hangverseny- és Kiállítóteremben.  A negyvenedik jubileumát ünneplő ének-zene tagozat egymást követő két bemutatóján kicsik és nagyok bizonyították az tehetségüket és a szereplésre való rátermettségüket.

Az est ünnepi rangjához Czigány László, a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészi Iskola igazgatója és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi  Központ igazgatója beszéddel is hozzájárultak.

Az első előadás 16:30-kor kezdődött. Az 1. és 2. zenés színjátszó tagozatos osztályok karácsonyi és adventi dalai egy verses mesét és egy ünneppel kapcsolatos jelenetet fogtak körül. A harmadikosok Az angyalbaba című színdarabot adták elő. A negyedikesek betlehemeztek. A kiskórus éneke után Szentiványi Tamás Kristófnak, a Gyermekhangok Alapítvány elnökének beszéde zárta a délutáni bemutatót.

A 18:00 órakor kezdődő esti előadáson a 7. és 8. c osztályosokból álló együttes lucázást mutatott be. A nagykórus karácsonyi dalösszeállítás énekelt. A kis- és nagykórust Gellért Réka vezényelte, zongorán Tóth László kísért.

Ezután a White Christmas dallamát Csiszár Alíz és Szabó Szandra szólójával hallhatta a közönség. Ezt a nyolcadik osztályosok karácsonyi üzenete követte: Bakonyi Ádám verset mondott, majd a Szeretet ünnepén című dalt énekelték el.

A műsor végén a szereplők nevében Papp Tímea és az egyesített kórus a Karácsonyi álom című dallal búcsúzott a közönségtől.

Az est folyamán megközelítőleg kétszáz gyermek fordult meg a színpadon. Felkészítő tanáraik Gellért Réka, Horváth Abigél, Kovács Józsefné voltak.

 

4.C 7.-min
4.C 6.-min
4.C 5.-min
4.C 4.-min
4.C 3.-min
4.C 2.-min
4.C 1.-min
3.C 7.-min
3.C 6.-min
3.C 5.-min
3.c 4.-min
3.C 3.-min
3.C 2.-min
3.C 1.-min
2.C 4.-min
2.C 3.-min
2.C 2.-min
2.C 1.-min
1C 1.-min
1.C 3.-min
1.C 2.-min

2023 február 02 - csütörtök
Benépesült az Ady-vár!

Péntek délután szokatlanul nagy nyüzsgés volt iskolánkban, ugyanis ekkor tartottuk a hagyományos Ady-vár projektünk soron következő programját. A folyosókat nagycsoportos ... bővebben

2023 január 30 - hétfő
Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. január 27-én halt meg Budapesten.

 „…Nem láthatjátok többé mását, emberformában élő társát a Csodának, ki lánggal égett, míg egy órában porrá égett.”   Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. ... bővebben

2023 január 27 - péntek
Országos német nyelvi verseny általános iskolásoknak (iskolai forduló)

A Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében 2023 január 12-én került lebonyolításra az országos német nyelvi verseny ... bővebben

2023 január 23 - hétfő
Szerettel várunk az Ady-várban!

[gallery ids="5433"] ... bővebben

2023 január 12 - csütörtök
Elsöprő adys siker az Öveges napokon

Iskolánk 5. évfolyamos tanulói az andráshidai játékos természetismereti komplex városi versenyen 1-2. helyezést értek el. Oklevélben és könyvjutalomban részesültek. helyezettek: ... bővebben
további hírek