keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kirándultunk! 4.a

 

Május 9-én, egy derűs tavaszi napon az osztályunk Sümegre kirándult. Reggel 8 órakor indultunk busszal az iskola elől. Az utazás tele volt vidámsággal. Beszélgettünk, énekeltünk.
Megérkezésünk után először a Várcsárda Múzeumot tekintettük meg, ahol elénk tárult a középkor emberének az élete, ruházata, használati eszközei. Ez nagyon érdekes és egyben meglepő is volt számunkra.
Ezt követően birtokba vettük a Várcsárda parkját, ahol állatokat simogattunk és a játszótéri játékokat is kipróbáltunk.
11 órás kezdettel egy lovagi tornán vettünk részt, ahol megismerkedhettünk a középkori harcművészet ezer csodájával. A győztes lovag egy szál virágot adott át a lányoknak, aminek nagyon örültünk.
Délben jóízűen elfogyasztottuk az otthonról hozott ennivalót, majd kezdetét vette a várhoz vezető domb megmászása. Kissé elfáradva, de lelkesen néztük meg a várban lévő kiállításokat, ahol bepillantást nyerhettünk a középkori emberek életébe. A sok látványosság közül kiemelném a „gyerekmegőrzőt”, amelyet az osztály minden tagja letesztelt. Ezek után több régi játékot is kipróbáltunk, saját szórakozásunkra. Volt még arra is időnk, hogy az ajándékot vásároljunk a boltban.
Közben az idő gyorsan szaladt, elérkezett a hazautazás ideje. Délután érkeztünk vissza az iskolába. Az osztálykirándulásunk jól sikerült, sok közös élményben volt részünk.

Péntek Lara
4.a osztályos tanuló

 

20230509_152707
1.
4. (1)
3.
2.