keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Csodaországban jártunk!!!

Egy fantasztikus kiránduláson vettünk részt a 2.C osztállyal Keszthelyen. Az egész nap tele volt izgalmas kalandokkal és lenyűgöző látványosságokkal.
Először ellátogattunk a Vadászati Múzeumba, ahol sok érdekes és ismeretlen vadállatot láttunk. Voltak hatalmas szarvasok, színes madarak és más izgalmas állatok. Bár nem vagyunk nagy vadászat rajongók, nagyon érdekesnek találtuk megtudni, hogyan élnek és vadásznak ezekre a vadállatokra.
Aztán meglátogattuk a Történelmi modellvasút kiállítást. Egyszerűen hihetetlen volt! Kicsi vonatok járták körbe a városkákat és az apró házak fölötti vasúti síneket. Olyan volt, mintha óriások lennénk, akik egy csodás kis világban barangolnak. Megcsodáltuk a részleteket és elképzeltük, milyen lenne, ha mi is egy ilyen vonaton utazhatnánk.
Azután folytattuk a kalandot a játszótéren. Ott volt hinta, csúszda és mászóka. Sok vidám percet töltöttünk el a hintán, és versenyeztünk, hogy ki ér a leggyorsabban le a csúszdán. Aztán együtt másztunk fel a mászókán, és egész magasra jutottunk! Igazi szuperhősnek éreztük magunkat.
A játék után megnéztük a hatalmas szarvas Totemet. Olyan hatalmas volt, hogy most meg apró törpéknek érezhettük magunkat Alice csodaországában, akik óriásból gyorsan törpévé zsugorodtak.
Végül ellátogattunk a Festetics Imre Élményközpontba, ahol volt egy csomó kíváncsi állat. Voltak kicsi és nagy szőrös barátok, akiket meg lehetett simogatni és etetni. A legjobb az volt, amikor a kezünkből etettük az őzeket, bárányokat és a kis kecskéket, amik boldogan csipegették a falatokat.
A Természet Házában egy érdekes interaktív kiállítást néztünk meg. Megtudtunk olyan dolgokat a természetről, amiket korábban sosem hallottunk. Szóval most már tudjuk, hogy miért olyan fontos a védett területek megőrzése, és hogyan élnek az állatok a vadonban.
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk Keszthely és környékének meglátogatását. Szuper napot töltöttünk el, tele élményekkel és kalandokkal. Biztos vagyok benne, hogy még visszatérünk ide, hogy újra átélhessük ezeket a csodákat!
A 2.c osztály tanulói

20230614_134901
20230614_141712
20230614_113920
20230614_101733
20230614_145134
20230614_130011