keresés a weboldalon

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Bűnmegelőzési program – A zaklatás

Osztályunkat az a megtiszteltetés érte, hogy a bűnmegelőzési program keretében részt vehettünk egy olyan interaktív színházi előadáson, amely napjaink egyik  gyakori  problémájával, a zaklatással foglalkozott.

Az előadás során egy fiú jelent meg egy iskola közelében lévő buszmegállóban. Ide menekült az iskolából, de nem derült ki pontosan, hogy ott mi történt, csak az, hogy bizonyos iskolatársai rendszeresen zaklatják őt.

Mindannyian bekapcsolódhattunk a színpadi eseményekbe mint a történet szereplői. Kinyilváníthattuk véleményünket, nem volt rossz vagy jó válasz. A segítő színészek kedvesek és közvetlenek voltak.

Ezt követően csoportmunkában dolgoztunk, és próbáltunk rájönni arra, hogy az egyes karakterek honnan tanulták viselkedésüket. A feladat az volt, hogy élőképekben mutassuk meg, hogy miért váltak ilyenné.

Miután ezzel végeztünk, pontokba kellett szednünk, hogy mit tehet egy pedagógus, egy szülő vagy egy közel álló személy a zaklatás megelőzésének érdekében. A végén boldogító üzeneteket írhattunk a főszereplőnek, amelyeket megtarthattunk vagy kiragaszthattunk a buszmegállóban.

Mindenki nagyon élvezte ezt a nem mindennapi programot, és reméljük, hogy a jövőben sok hasonló élményben lehet még részünk.

  1. ny/2 osztály

2023 február 02 - csütörtök
Benépesült az Ady-vár!

Péntek délután szokatlanul nagy nyüzsgés volt iskolánkban, ugyanis ekkor tartottuk a hagyományos Ady-vár projektünk soron következő programját. A folyosókat nagycsoportos ... bővebben

2023 január 30 - hétfő
Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. január 27-én halt meg Budapesten.

 „…Nem láthatjátok többé mását, emberformában élő társát a Csodának, ki lánggal égett, míg egy órában porrá égett.”   Iskolánk névadója, Ady Endre 1919. ... bővebben

2023 január 27 - péntek
Országos német nyelvi verseny általános iskolásoknak (iskolai forduló)

A Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében 2023 január 12-én került lebonyolításra az országos német nyelvi verseny ... bővebben

2023 január 23 - hétfő
Szerettel várunk az Ady-várban!

[gallery ids="5433"] ... bővebben

2023 január 12 - csütörtök
Elsöprő adys siker az Öveges napokon

Iskolánk 5. évfolyamos tanulói az andráshidai játékos természetismereti komplex városi versenyen 1-2. helyezést értek el. Oklevélben és könyvjutalomban részesültek. helyezettek: ... bővebben
további hírek